find os på Facebookfind os på Twitter

Se filmen!

En simpel idé i teorien:
Se den virke i praksis

Ventelisten

Tilmeld dig og modtag vigtige nyheder

Del

Støt Blindspot Illuminator projektet og spred kendskabet

Ny dansk opfindelseNy dansk opfindelse BlindSpot Illuminator er en ny dansk opfindelse, som i dag kan forhindre mange højresvingsulykker forårsaget af busser og lastbiler. Løsningen præsenteres for første gang for offentligheden på Trafiksikkerhedsmessen 2014.

I dag fremvises BlindSpot ved Trafiksikkerhedsmessen 2014 under tilstedeværelse af transportminister Magnus Heunicke. Uffe Uhrenholt og Fairwood Innovation A/S har ved hjælp af avanceret teknologi skabt BlindSpot som en simpel løsning mod højresvingsulykker. BlindSpot monteres på lastbilen, og når højre blinklys aktiveres, oplyser BlindSpot meget tydeligt et felt på vejen til højre for bilen og viser cyklister og fodgængere det område, hvor chaufføren ikke kan se dem.

BlindSpot er på Trafiksikkerhedsmessen monteret på en lastbil, så besøgende ved selvsyn kan se, hvordan lyset aktiveres og sætter helt nye standarder for trafiksikkerheden. Lyset fra BlindSpot er retningsbestemt ned mod kørebanen og oplyser alene det område, der skal advare cyklisterne mod chaufførens blinde vinkler.


Tilbage